This page looks best with JavaScript enabled

János Vitéz Új Kaposvár

 ·  ☕ 2 min read

János Vitéz Új Kaposvár. A műből ismert képek elevenednek meg, fából készült legelésző birkák, a zsiványtanya árnyékában, ha a fák majd benövik, hűsölhetnek a járókelők, az óriások földjét sziklák, a francia udvart pedig rózsák érzékeltetik. Mikor jános vitéz a szemébe néze, oly magasra kellett emelnie fejét, mintha nézné holmi toronynak tetejét.

János vitéz • Gárdonyi Géza Színház - Eger
János vitéz • Gárdonyi Géza Színház - Eger from www.gardonyiszinhaz.hu
Északról a zárda utca, keletről a fő utcaés a teleki utca, délről a noszlopy gáspár utca, nyugatról az ady endre utca határolja. A kossuth tér ady endre utca felőli szélén található a testvérvárosi emlékkő, amelyről megállapíthatjuk kaposvár testvérvárosainak irányát és távolságát. A thália színházban bemutatott katonákról, nemzetis feladatokról és a jános vitézről beszélgettünk kacsóh pongrác dédunokájával.

Század második felében, illetve a 20.

Ilyen például a város díszpolgárainak nevét felsoroló márványtábla, a városcímer, a kaposvári vár épületének festménye, vagy kossuth lajos és deák ferenc egész alakos portréi, v. Csak hatvan év múlva jelentkezett a fővárosból kaposi illés, aki versbe szedve vallotta be tettét. A már eddig kihirdetett évadokat ide kattintva böngészhetitek át. Kaposvár városképének egyik legfontosabb eleme, a kossuth tér és a város egyik legszebb épülete.

Share on